Niinpä olin siis ilmoittanut Pöystin Kuopion kansainväliseen koiranäyttelyyn, kun "eihän Kuopioon ole tästä pitkäkään matka". Nojoo, ilmoittautumisen JÄLKEEN vilkaisu Google Mapsiin kertoi matkaan menevän 3,5tuntia. Per suunta. No mutta eihän siinä mitään, sain hyvää matkaseuraa kaverista ja hänen karkeakarvaisesta mäykystään. Ainoastaan sitten kävi niin, että karkkarien arvostelu alkoikin jo aamukymmeneltä, eli yhdeksältä oli oltava paikalla, eli lähtö valkeni aamuviideltä, Pöystin arvostelun alkessa arvion mukaan kello 12.40.

Pojat saivat väliseinällä jaetun häkin majapaikakseen sekä autossa että näyttelypaikalla, oman kaksion siis. Me ihmiset olimme varustautuneet tuttavalta lainatulla näyttelyteltalla, kuivalla vaatekerralla sekä eväillä. Tasan viideltä noukin kyytiin väsyneen ja hieman kohmeloisen, edellisenä iltana Tyky-päivää viettäneen matkaseurani koirineen, ja matka saattoi alkaa. Kivasti se menikin, liikennettä ei ollut nimeksikään ja niin olimme Kuopin ABC:llä aamukahveella jo vähäsen kahdeksan jälkeen. Siitä sitten raviradalle, sujuvasti rokotustodistusten tarkistuksen kautta kehän laidalle teltan pystytykseen. Pientä konsultaatiota tarvittiin ja saatiin, onneksi nuo Peten koiratarvikkeen teltat on melko yleisiä niin samanlaisia löytyi ihan naapurista useampiakin, ja teltta saatiin kunnialla pystyyn. Sitten vaan kaksio sinne ja odottelemaan, käytiin siinä kiertelemässä myyntikojuja ja katseltiin tuomarointia, ehkä vähäsen kauhullakin, melko tarkan oloinen kun oli tuo herra belgialainen.

Kaverin karkkarin kehä meni hienosti, ainoastaan pöydälle menoa odotellessa tuli koiralle kakkoshätä, onneksi oli myyntikoju vieressä ja minä kävin hädissäni ostamassa pojille kakkapusseja - vaaleanpunaisia tietenkin... Ei siinä kiireessä ehtinyt väriä valikoida. EH:n saivat ja kivan arvostelun, ja koira pääsi kaksioon huilimaan. Sen verran rennosti osasivat jätkät tilanteen ottaa, että molemmat olivat jossain vaiheessa päivää ihan umpiunessa kahdella pikku kerällä häkissä!

Melko vähän oli ilmoittautunut tuttuja koiria, mutta yhden bongasin ja kävin moikkaamassakin; Tyynen siskon pojan! Aika paljon oli samaa näköä, tosin reippaastipaljon urosleimainen koira oli. Sitten tulikin meidän vuoro mennä kehään, neljä koiraa oli yhteensä avoimessa luokassa. Pöysti esiintyi tosi kauniisti, ainoastaan pöydällä olisi saanut seistä rauhallisemmin ja olla pussailematta tuomaria. Liikkui hienosti ja seisoi nätisti, eikä välittänyt ympäristöstä tuon taivaallista. Arvostelun viimeinen lause olikin "happy tail". :D ERI oli arvostelu, ja neljästä koirasta sijoituimme toisiksi. Todella tyytyväinen olen, etenkin, kun tuomari tosiaan oli melko tiukan  oloinen! Laitan arvostelun kokonaisuudessaan tuonne näyttelytulos-sivulle.

Sitten vain teltan purkuun, ja tässä vaiheessa on kyllä todettava, että olisi ollut paljon parempi lähteä ilman koko telttaa... Nimittäin juuri, kun olimme sopivasti aloittaneet purkamisen, alkoi sataa ihan kaatamalla vettä, ja siinä teltan purussa kastuimme sitten tosi kivasti läpimäriksi. Aika isolta se teltta näytti illalla, kun pystytin sen olohuoneeseemme kuivumaan! Iltaseitsemältä olimme kotona, eli sellainen 14 tunnin reissu tuosta kehkeytyi, mutta päivä oli mukava! Seuraava koitos onkin sitten mäyräkoirien erikoisnäyttely Lohjalla syyskuun ensimmäisenä lauantaina, ilmoittautukoon jos joku blogini lukijoista on sinne lähdössä, olisi kiva törmätä!