Niinpä niin. Sukupuoliroolit ne näyttävät vaan olevan vallalla koiramaailmassakin - ainakin meidän taloudessa. Toisaalta on se hyvä, että edes koirilla, kun ihmisten kesken hommat on jakautuneet vähän eri tavalla, isäntä imuroi ja emäntä leikkaa nurmikot jne.

Nimittäin tämä älyn ja voiman käyttö. Niinhän sitä sanotaan, että kun järki loppuu, otetaan voima avuksi, ja tätähän soveltaa meidän Pöystimme. Aloin ruokkia ahmatti Tyyneä aktivointipallosta, jota pyörittelee pitkin lattiaa ja ruoka putoilee nappula kerrallaan tuhottavaksi. Loppui ahmiminen ja kakominen siihen. Rouvakoira osaa palloa taitavasti pyöritellä, ja tiukkaan paikkaan joutuessaan nostaa hampaineen pallon väljemmille vesille.

No, aamulla halusin kokeilla vastaavaa mieskoiralle. Suurimman osan laitoin kyllä kuppiin, kun ajattelin ruuan päätyvän muuten ahneempiin hampaisiin. Lelu on pikkuisen erilainen, sellainen "luumalli", mistä saa tartuttua keskeltä kiinni, ja päissä on pienet pallot, joihin ruoka laitetaan. Vähän malliksi pyörittelin lelua lattialla, koira katsoi hölmönä, hetken tuumaili ja kävi sitten repimään lelua hampaineen aikomuksena pilkkoa koko höperö vekotin. Pahaksi onneksi vain pehmeään kumiin ei mäyränkään hampaat ihan hetkessä pysty, joten taisi ne eväät mennä taitavamman koiran vatsaan Pöystin lopetettua voimaharjoittelunsa...

Näin meillä toimii Mies!